Politika zasebnosti in piškotki

Splošno
Trgovec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo Trgovec uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Trgovec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu Trgovec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Uporaba osebnih podatkov

Trgovec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
– ime in priimek;
– naslove za dostavo;
– podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
– davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
– naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
– geslo v šifrirani obliki;
– kontaktno telefonsko številko;
– državo bivanja;
– druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
– druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, fireplacepixie.si ne odgovarja.

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Trgovec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Trgovec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Trgovca.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Trgovec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Trgovec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Trgovec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, DHL, UPS ipd.) bo Trgovec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo Trgovec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Izvajanje politike zasebnosti

Vse pri Trgovcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Trgovcem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Trgovcu sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Trgovcu poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Trgovec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: info@fireplacepixie.si

 

PRAVNA PODLAGA ZA UPORABO PIŠKOTKOV

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

KAJ SO PIŠKOTKI IN ZAKAJ JIH SPLETNA STRAN POTREBUJE

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek
  • Življenjsko dobo piškotka
  • Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO NA STRANI IN ZAKAJ

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

SEZNAM PIŠKOTKOV, KI JIH ZBIRA SPLETNA TRGOVINA

IME PIŠKOTKA – OPIS PIŠKOTKA:

CART  –  Upravljanje s košarico
CATEGORY_INFO  –  Upravljanje s prodajnimi skupinami
COMPARE  –  Primerjava izdelkov
CURRENCY  –  Nastavitve spletne strani
CUSTOMER  –  Identifikacija uporabnika
CUSTOMER_AUTH  –  Identifikacija uporabnika
CUSTOMER_INFO  –  Identifikacija uporabnika
CUSTOMER_SEGMENT_IDS  –  Identifikacija uporabnika
EXTERNAL_NO_CACHE  –  Nastavitve spletne strani
FRONTEND  –  Identifikacija uporabnika
GUEST-VIEW  –  Nastavitve spletne strani
LAST_CATEGORY  –  Upravljanje s prodajnimi skupinami
LAST_PRODUCT  –  Upravljanje z izdelki
NEWMESSAGE  –  Napredna uporabniška izkušnja
NO_CACHE  –  Nastavitve spletne strani
PERSISTENT_SHOPPING_CART  –  Upravljanje s košarico
POLL  –   Upravljanje z anketami
POLLN  –  Upravljanje z anketami
RECENTLYCOMPARED  –  Primerjava izdelkov
STF  –  Napredna uporabniška izkušnja
STORE  –  Nastavitve spletne strani
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE  –  Nastavitve spletne strani
VIEWED_PRODUCT_IDS  –  Upravljanje z izdelki
WISHLIST  –  Upravljanje seznama želja
WISHLIST_CNT  –  Upravljanje seznama želja
__utma  –  Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics
__utmb  –  Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics
__utmc  –  Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics
__utmz  –  Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics