Kurišče PIXIE je ustvarjen za različne oblike druženja:

  • Za družino in sodelovanje otrok pri kuhanju
  • Za učenje o pripravi jedi, uporabi začimb, načinih kuhanja in regijskih značilnosti.
  • Za druženje s prijatelji ob skupnem kuhanju.

Pixie je namenjen je sodelovanju in povezovanju – v družini in v družbah prijateljev pri skupnem pripravljanju obrokov.

Družina bi naj imela vsaj en skupen obrok na dan, ko se družinski člani zberemo ob pripravi hrane, se pogovarjamo, z užitkom pojemo in tudi skupaj pospravimo. Lepo je, če se vsaj ob kosilu čas umiri. (#familylife)

Starši si želimo, da bi otroci znali kuhati in si samostojno pripraviti obrok, se pravilno in zdravo prehranjevali. Zato naj se sodelovanje v kuhinji prične zgodaj.

Kurišče PIXIE vabi in kliče po sodelovanju staršev in otrok pri pripravi družinskega obroka. Tu se vzpostavljajo družinske vezi, odnos do dela in soljudi ter delitev dela za skupno dobro. Uporabite kurišče PIXIE za poučevanje kako pripraviti ogenj in na kaj moramo biti ob njem pozorni.

Fantje se običajno začnejo zanimati za žar v najstniških letih, nekje po 12 letu, v času odraščanja in umeščanja v družbeni prostor. Žar je idealen za njihovo družabno izražanje in danes so jim zanimivi steaki, burgerji in kuhanje v kotličku (#kotliček)

Kar doma naučimo otroke, je popotnica za življenje.

S kuriščem PIXIE lahko kuhate na različne načine (oglje, drva, plin) in pripravljate raznovrstne jedi na žaru, v kotličku, podpeko in na žerjavici. Omogoča sezonsko prehranjevanje, ki je daleč najbolj zdravo in naravno, ki pa še vedno ne dobi dovolj naše pozornosti. (#grill #BBQ #cooking outside #livinginnature)

Ob ognju in kuhi se spontano odpirajo raznovrstne teme za pogovor. (#familytime #qualitytime)

Kurišče pa lahko uporabljamo tudi kot ambientalni ogenj, za romantiko v dvoje, sprostitev ob ognju s peko na palici ali žerjavici, s kozarcem vina v roki. Ko si po napornem dnevu ali tednu vzamemo čas samo zase. (#firelovers)

Slovenija ima izredno dobro kulinarično lokacijo, saj se pri nas srečujejo in prepletajo različne kulture jedi in kuhanja. Iz Balkana smo dobili znanje klasičnega grila in podpeke, iz vzhoda prihajajo k nam jedi na žlico s kuhanjem v kotličku, mediteran nam nudi lahko hrano, polno zelenjave, olivnega olja in morskih sadežev in sever ponuja alpsko kulinariko.  (#cookinglovers)