Hobotnica izpod sač-a

Sestavine za 4 osebe

• večja hobotnica (ali dve manjši)
• 1 dl olivnega olja
• 1 dl sončničnega olja
• 3 srednje velike čebule
• 1 kg krompirja
• 1 dl belega vina
• suhe slive
• jabolko

• pomaranča
• strok česna
• peteršilj
• paprika
• paradižnik
• žlička “vegete”
• sol in poper po okusu

Postopek peke

Čebulo drobno nasekljamo in stresemo na dno posode. Dodamo olupljen in na štiri kose narezan krompir ter potresemo z drobno sesekljanim peteršiljem. Na vrh položimo očiščeno hobotnico, zalijemo z obema vrstama olja, po okusu solimo in popramo, prav tako po okusu dodamo “vegeto” ter zalijemo z belim vinom. SAČ pokrijemo s pokrovom, pretresemo, da se sestavine premešajo in damo peči v žerjavico za približno 1,5 do 2 uri. Pred koncem pečenja hobotnico “prevalimo” pod krompir, da se še malo zmehča v olju.
Na enak način lahko pripravimo tudi sipo ali lignje.
Pečemo cca 40 minut.

 Vir: www.ribic.si

Obvestite prijatelje:
×
×

Cart